מדי שנה מוגשות לא מעט תביעות רשלנות רפואית בלידה. לידה לכאורה מהווה תהליך מאוד טבעי ומרגש, יחד עם זאת, לא פעם בגין רשלנות רפואית בלידה של צוות רפואי, האישה או היילוד עלולים להיפגע. על כן, חשוב מאוד להבין כיצד לפעול במהלך לידה בכדי למנוע מצבים של רשלנות רפואית זאת.
במאמר הבא תקבלו את כל המידע אודות כיצד לפעול במהלך לידה, בכדי למנוע מקרים שבהם תהיה עילה לתביעת רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית בלידה- מה חשוב לדעת?
הרפואה כיום מתקדמת ביותר. אם בעבר נשים רבות נתקלו בבעיות רפואיות שונות במהלך הלידה שלהן אשר גרמו לנזקים שונים להן או לעובר בשל חוסר ידע או חוסר במכשור טכנולוגי מתקדם, הרי שכיום, הרפואה המתקדמת אמורה למנוע מצבים של פגיעה באם או בעובר במהלך הלידה. יחד עם זאת, עדיין ניתן למצוא כיום מקרים של רשלנות רפואית בלידה.
רשלנות רפואית בלידה נמדדת בהתאם להתנהגות רשלנית של הצוות הרפואי שבגינה נגרם נזק לאם או לעובר. זה יכול להיות קבלת החלטה לא נכונה, אי מתן תשומת לב למוניטור במהלך הלידה, התעלמות מתלונות של היולדת או ביצוע פעולה כלשהי בצורה לא נכונה, במידה וכל אחד מאלה גרם נזק לעובר או לאם, הרי שמדובר על רשלנות רפואית שניתן לתבוע בגינה.
כיצד ניתן למנוע מקרים של רשלנות רפואית בלידה?
חשוב לדעת כי ניתן למנוע לא מעט מקרים של רשלנות רפואית בלידה. הנה כמה דברים שחשוב מאוד שהצוות הרפואי יעשה עם כל אישה שמגיעה ללדת:
הדבר הראשון הוא תקשורת תקינה עם האישה. חשוב מאוד להסביר לאישה את כל הסיכונים האפשריים בכל מצב, כל החלטה שהצוות הרפואי מקבל לגביה מהלך הלידה שלה והסיבה להחלטה הזאת, כיצד מבוצעת כל פעולה והאם היא יכולה לבחור באופציה אחרת. כמו כן, חשוב מאוד להיות קשובים לאישה.
לא פעם ניתן למנוע מקרים של רשלנות רפואית בתקשורת כנה ופתוחה עם היולדת, עם הקשבה מלאה לכל תלונה או אמירה שלה לגבי מצבה, בביצוע פעולות שונות שהיא מעוניינת לבצע בהתאם למצבה ועוד. יש להעניק את תשומת הלב המלאה לכל יולדת, על מנת שהיא תקבל את הטיפול המדויק והנכון לה.
שותפות ועיתוי
כמובן ששותפות מהווה דבר חשוב. כדאי מאוד שהאישה תרגיש שהיא שותפה פעילה לכל החלטה שמתקבלת ולמהלך הלידה כולו. אישה שמרגישה שמדברים עליה ולא אליה במהלך הלידה שלה, שמקבלים החלטות מבלי ליידע אותה או לבקש את רשותה, תרגיש פחות טוב ולא פעם, חוסר השותפות שלה יכולה לגרום לכך שאם יהיה נזק כתוצאה מהחלטה שהתקבלה מבלי שהיא נתנה את הסכמתה, היא תגיש תביעת רשלנות רפואית.
גם העיתוי של כל פעולה במהלך הלידה הוא דבר חשוב ביותר. יש צורך לבצע כל פעולה הנדרשת בזמן הנכון. להכניס את האישה בזמן הנכון לחדר הלידה, לבדוק פתיחה בזמנים נכונים, לבדוק את המוניטור בזמנים מתאימים ולקבל החלטות נכונות בזמן המתאים בהתאם להתפתחות הלידה.
כמובן שבכל מקרה של רשלנות רפואית בלידה, גם התובע וגם הנתבע חייבים להיעזר בשירותיו של עו”ד רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה בתחום.